Fliserne er for mange en central del af deres have, og de kan da også bruges til rigtig mange forskellige ting. De kan bruges som hyggelige og indbydende stier i græsset, lige så vel som de kan laves til en rigtig flot terrasse, hvor man kan slikke sol eller grille en pølse.
Den klassiske stengrå flise er med andre ord utroligt alsidig, men den har dog en massiv ulempe. I et fugtigt klima som det danske, bliver fliserne rigtig hurtigt begroet med alger, mug og andet skidt, og i det hele taget bliver fliserne efterhånden bare misfarvede og grimme, hvis man ikke behandler dem ordentligt.
Det kan dog være svært rigtigt at gøre noget selv for, at fliserne, og dermed hele haven, går i forfald og bliver grimme. Der er ikke nogen oplagt måde at forebygge flisernes kedelige skæbne, og hvis man selv forsøger at foretage en fliserens med sin højtryksrenser, kan det godt være, at det ser pænere ud på den kortere bane. Algerne vil dog hurtigt vende tilbage igen med fornyet kraft, da du sådan set bare har slidt det øverste og beskyttende lag af dine fliser.
Kontakt din lokale fliserenser og få et tilbud
Det bedste råd vil derfor være at kontakte et firma, der med erfaring og professionelt udstyr kan rense dine fliser for dig, så rensningen faktisk også holder i et godt stykke ud i fremtiden. Sådan en professionel fliserens behøver faktisk ikke at være voldsomt dyr, og er under alle omstændigheder pengene værd, da den virkelig kan give en gammel og forfalden have et løft.
Inden man bare ringer til sin lokale fliserenser, kan det dog være rart at få en forståelse for, hvordan en professionel fliserens foregår, hvilke midler de tager i brug i kampen mod skidtet på dine fliser, og hvad du i grunden kan forvente at komme hjem til.
Det smarte ved en fliserens er nemlig, at hvis du bare giver dem en adresse og et tidspunkt, så behøver du faktisk slet ikke at være der. Så kan du bare vende hjem til pæne og tilsyneladende helt nye fliser.
Hvis du stadig ikke er helt overbevist, kan du eventuelt ringe og få et tilbud fra en lokal fliserenser, eller du kan bare smutte ind på deres hjemmeside. Klik her for at finde en fliserenser, der dækker hele landet. Der kan du få en forståelse for, hvordan de arbejder, hvilke resultater du kan sætte dig i vente, og hvilke hensyn de enkelte firmaer tager i deres fliserens. Der er for eksempel en del forskel på, hvor miljøbevidste de enkelte firmaer er. Hvis det er noget, du går op i, kan du derfor med fordel holde øje med, hvorvidt firmaet bruger store mængder kemikalier i deres algebehandling eller ej.
Sådan foregår en professionel fliserens
Som nævnt før, kan det, af flere forskellige grunde, være rigtig rart at få en forståelse for, hvordan en fliserens egentlig foregår. Hos langt de fleste firmaer forløber det nemlig på nogenlunde samme måde.
Som det allerførste trin i en fliserens bliver der foretaget en såkaldt mekanisk rensning af dine fliser. Dette betyder ganske enkelt, at det øverste lag af skidt og alger bliver fjernet ved kraft. Dette vil ofte ske ved en vandspuling eller lignende, men ofte med langt mere skånsomt udstyr end den højtryksrenser, du har til at stå i garagen. Allerede efter den mekaniske rensning er der en synlig forskel på flisernes farve og udtryk. For at færdiggøre rensningen og sørge for, at skidtet ikke kommer tilbage, bliver der dog først foretaget en kemisk algebehandling og senere en såkaldt nanoimprægnering. Så har du igen fået dine smukke fliser tilbage igen.