Home BlogKviklån dos og don´ts
Kviklån dos og don´ts

Kviklån dos og don´ts

Det kan være helt utroligt fristende, at taget et hurtigt og let lån for at have lidt ekstra råderum i hverdagen, eller måske fordi du virkelig trænger til at komme på ferie.

I dag vælter internettet i tilbud, der alle bedyrer, at du kan låne penge til den mest fordelagtige rente og at det er let, bekvemt og risikofrit. Det er det også, for i løbet af de sidste år er udbyderne af kviklån, forbrugslån og i det hele taget lån via internettet vokset så hastigt, at konkurrrencen om kunderne i dag presser priserne helt i bund. Tag dog ikke fejl – udbyderne låner penge ud, for at tjene penge.

Så hvordan kan du skaffe dig de bedst mulige lån, hvis du skal låne penge nu?

Kviklån her og nu

Står du midt i eller sidst på måneden og har brug for ekstra penge til en uforudset regning, en tandbehandling eller lignende kan et kviklån være en udmærket løsning. Med denne form for lån får du nemlig pengene in på din konto næsten med det samme og løbetiden er designet til at være kort, omkring en måned eller deromkring.

Denne form for lån er derfor mere en form for forskud på din løn, hvis du har brug for pengene nu. Du kan som regel også betale disse lån ud med det samme og nøjes med at betale en yderst beskeden sum for det. Du kan læse mere om det her: https://kviklaan.nu/kviklaan/

I nogen tilfælde kan du endda finde udbydere, der tilbyder lånere det første lån rentefrit. Derfor er det rigtig vigtigt, at bruge lidt tid på at kigge dig omkring, inden du skriver under på noget, hvilket bringer os til;

Hent flere tilbud

Skal du låne penge er det en virkelig god ide, at indhente en hel række forskellige tilbud inden du beslutter dig for hvor du skal låne pengene.

De forskellige udbydere har forskellige måder at regne dit tilbud ud på og derfor er det så vigtigt, at du er opmærksom på ikke bare at vælge det første og bedste. Eller det med den billigste rente, for det kan være meget misvisende.
Der er et par ting du kan kigge efter, for at sammenligne tilbudene lige – og husk, at tilbudene ikke koster dig noget, før du skriver under.

ÅOP

Når du sammenligner lånetilbudene kan du først og fremmest kigge på den post, der hedder ÅOP, som oversat til almindelig dansk betyder Årets Omkostninger i Procent. Her ser du, hvad udgifterne på dit lån er pr år i procent af det reelle lånebeløb. Denne udregning omfatter ikke kun de renter, der tilløber lånet gennem den tid det løber men også de udgifter der er forbundet med oprettelsen af lånet – og låner du et mindre beløb er disse specielt vigtige at være opmærksomme på.

Det er altid vigtigt, at du tænker dig godt om inden du låner penge, for ligemeget hvad, skal de betales tilbage igen. Brug gerne den ekstra tid på at lægge et grundigt budget, så du er sikker på, hvad de månedlige afdrag har af effekt på din hverdagsøkonomi. Så slipper du for grimme overraskelser.