I Danmark blev der bygget utallige huse i de glade 70’er hvor den store parcelbølge ramte landet. Det var her mange danskere flyttede fra byen og ud i forstæderne for at få mere plads omkring sig og nyde naturen. Gulvisolering var ikke i højsædet dengang man byggede murermestervillaerne af flere årsager.
Den primære årsag til at der ikke blev tænkt i gulvisolering var at varme ikke var nær så dyrt som det er i dag. Olieprisen var en brøkdel af hvad den er i dag. Derfor kunne det ikke svare sig at investere i isolering og ydermere var det ikke en faktor man tænkte på.
Det samme gjorde sig gældende med miljøet. Man var ikke ligeglad med det, men dengang eksisterede begreber såsom global opvarmning ikke. Derfor var det småt med energibesparende tiltag. Der lå ikke en ond hensigt bag, men der var blot ingen som var opmærksomme på problematikken før senere i historien.
I dag kan gulvisolering betale sig
Sådan er det ”desværre” ikke mere. Olieprisen er i omegnen af 10 kroner per liter fyringsolie, som betyder at selv mindre hjem kan spare (og derved tjene) mange penge på gulvisolering. Ved at efterisolere gulvet vil man først og fremmest spare på varmeregningen. Men man vil også få en række øvrige følgevirkninger. Indeklimaet vil blive forbedret idet der vil skulle mindre ekstern varme til. Derudover kan man have god samvittighed over at man har gjort en god gerning overfor miljøet.
En god gerning som vel og mærke sparer en penge hver måned. Så kontakt din lokale gulvvejleder i dag og forhør dig om mulighederne for at du får ekstra gulvisolering i dit hjem. Det er en udgift som hurtigt vil tjene sig ind igen og samtidig en udskrivning du kan have god samvittighed over.
Kilde: https://bygoghus.dk/gulvisolering-vejledning-isolering-gulv-priser/