Home andetBadmintonsko – et godt køb hjælper dig på banen
Badmintonsko – et godt køb hjælper dig på banen

Badmintonsko – et godt køb hjælper dig på banen

Nedenstående indlæg omkring badmintonsko og vejledningen omkring disse er skrevet med Sport-net.dk  som kilde, og du kan læse meget mere på siden: badmintonsko

 

En god sko hjælper

En god kvalitets badmintonsko er simpelthen ikke til at komme udenom som badmintonspiller. Det betyder her at der er nogle særlige ting de sko skal kunne, før du får det optimale ud af den både på og uden for banen. En rigtig god sko, kan være med til at mindske belastninger af kroppen, men samtidig kan den også hjælpe dig til at performe rigtig godt, når du spiller vigtige kampe eller træner rigtig godt.

 

Nøglen er stabilitet

En af de mest nødvendige ting i et par badmintonsko er støtte, da alle for det meste flytter sig fra side til side 70% af tiden. Dette stiller store krav til fronten på en badmintonsko, fordi alle badmintonspillere lægger hele deres vægt på den yderste del af sålen når man skal skifte retning sidevejs på en badmintonbane. Der vil altid være forskellige ting for at fremme stabilitet når vi laver badmintonsko, en af de hyppigst benyttede er at forme en lille klo på den ydre side af forfoden der giver mere støtte fra bunden og op til toppen af skoen. En anderlede måder er at lave toppen mere ufleksibel på den ydre side, men det kan også giver en badmintonsko der kan blive knap så behagelig at have på når man træner og derfor er denne metode ikke benyttet så ofte.

 

Men husk stødabsorbering

En anden super betydningsfuld ting er absorbering, på grund af badminton kun er blevet hurtigere igennem tiden, er det væsentligt at der er en udmærket absorbering af stød når man havner på banen efter et hop eller tager et langt skridt ud efter bolden. Der findes en hel del forskellige måder for stødabsorbering, men som hovedregel skal man altid vælge en badmintonsko der har stødabsorbering i hælen. Uden absorbering i hælen får man væsentlig flere chok op gennem kroppen og dette vil udsætte knæ, ryg og hofte for unødig stress og vil give for skader.

 

Din fod skal kunne komme af med væske

Åndbarhed er også helt vildt vigtig i et par badmintonsko, da man sveder dine fødder utrolig megen ved træning og kamp. Af denne årsag er det vigtigt at oversiden af en badmintonsko kan være åndbar og har mulighed for at sveden kan forsvinde. Hvis du ikke kan komme af med sveden eller dele af sveden kan du er der mulighed for at smutte rundt i badmintonskoen og skader kan forefalde. Andre katastrofale ting ved at folk ikke kan komme af med sveden, kan være at skoen vil komme til at afgive lugte i en tidshorisont, og det vil give en spøjs kombinering med badmintontøjet som primært befinder sig sammen med dem i badmintontasken til og fra træning og kamp. Af denne fornødenhed er det vigtigt at huske at gøre brug af en badmintonsko som muliggør at sveden fordamper så ens fødder ikke vil blive for varme ved træning og kamp.

 

Skoen skal sidde rigtigt på din fod

Pasformen er sågar meget betydningsful. Her snakker man altid om to anderles pasformer, en tynd og en normal. De fleste spillere har en tilbøjelighed til at tro de har en bred fod og de forklarende skal have en bred badmintonsko, men faktisk bør man ikke være bekymret for en bred fod, egentlig vil jeg våge den påstand at langt de fleste der mener de har brede fødder faktisk har en almindelig fod. Hvis man har en bred fod vil en sko blot strække sig og forme sig efter ens fødder, så det er knap så stort problem. Et sted hvor der er en udfordring er hvis man som badmintonspiller har en smal fod. På grund af den store del af bevægelser fra side til side her skal skoen optimal set skal sidde tæt til og det er grunden til at det er vigtigt at man ikke kan glide rundt i den. Så når man har smalle fødder er det meget vigtigt at man vælger en badmintonsko som er udstyret med en smal form, ellers vil man have stor mulighed for at vrikke rundt og man vil blive sløv til træning, da fødderne vil glide fra side til side i skoen.