Home BlogDe mange fordele ved fjernvarme
De mange fordele ved fjernvarme

De mange fordele ved fjernvarme

Fjernvarme, jordvarme, oliefyr eller træpille fyr. Disse er de fire mest udbredte opvarmningsmetoder i Danmark, og ud af dem er fjernvarme nok den mest almindeligt kendte. Hele 1.671.000 husstande er koblet til fjernvarme, og størstedelen af dem får endda deres energi fra vedvarende energikilder, såsom vind- eller solenergi.

Men hvorfor er det lige fjernvarme er så populært som det er? Er det for godt til at være sandt, eller virkelig en opvarmningsmetode proppet til randen med fordele? Ved at læse videre i denne artikel, kan du gøre dig klogere på hvorfor du burde skifte til fjernvarme.

 

Moder Jord vil takke dig

En af de store fordele ved fjernvarme er, at det udover at være billigere også er mere miljøvenligt. Hvordan det? For at kunne forklare dette ordentligt, er det måske bedst at starte ud med en hurtig forklaring af hvordan det nu lige er fjernvarme fungere.

Fjernvarme er bygget af et lukket system, og kan sammenlignes med blodets cirkulation rundt i kroppen. Det starter med at vand bliver opvarmet på et varmeværk der er tilknyttet enten lokalt eller regionalt. Vandet bliver her efter sendt ud til de mange boliger, og når det er afkølet bliver det sendt retur for at blive opvarmet endnu engang. På samme måde som blodet cirkulerer rundt i kroppen, inden det vender tilbage til vores hjerte.

Mange varmeværker udnytter sig af spildvarme eller affaldsvarme fra andre store industrielle virksomheder, og miljøbelastningen bliver derved betydeligt sænket. Det er på samme måde mindre belastende for miljøet når ét varmeværk står for at opvarme en masse bygninger, i stedet for at hver enkel bygning stod for sin egen opvarmning. Læs mere om fjernvarme og dens mange fordele på dplenterprise.dk.

 

Det er dejlig nemt

 

Noget af det der virkelig adskiller fjernvarme fra især olie- eller træpille fyr, er mængden af vedligeholdelse der kræves. Mens et fyr skal opfyldes ofte en til to gange om ugen, bør fjernvarme kun efterses hvert andet år. Til forskel fra et fyr, er der heller ikke nogen forberedelse du skal bekymre dig om. Du skal blot åbne op for radiatoren, og så vil der inden længe endnu engang være dejlig varmt i dit hus/lejlighed.

Når varmen kommer fra et større varmeværk, bliver ressourcerne også fuldt ud udnyttet, og du er sikker på at dem der regulere og ordner din varme, er mennesker med den nødvendige erfaring til at gøre det ordentligt og sikre den bedst mulige fjernvarme for alle kunder.