Home BlogDen gode ejendomsmægler betyder noget for liggetiden
Den gode ejendomsmægler betyder noget for liggetiden

Den gode ejendomsmægler betyder noget for liggetiden

Når du har sat dit hus eller din lejlighed til salg i Esbjerg området så vil du gerne have solgt ejendommen med det samme hvilket der er flere grunde til. Den første er at når du har sat din ejendom til salg så har du allerede startet processen med at rykke teltpælene op og finde et nyt hjem. Det betyder din nuværende bolig er gået fra at være et hjem til at være en mellemstation indtil det er solgt og du kan flytte ind i det nye hjem. Den ventetid en lang liggetid kan medføre er et mareridt for de fleste.

Et andet aspekt, men mindst ligeså vigtigt er at ved at have en lang liggetid så bruger du en masse penge, som du ikke behøvede. Når du sælger dit hus til salg skal der for eksempel laves en tilstandsrapport og en el-rapport. Disse rapporter bliver betalt af dig via en mellemfinansieringskonto. Det er en konto hvor banken lader dig trække over og hvor overskuddet fra salget dækket det. Disse rapporter er alt andet end billige. Derudover kan der komme udgifter til istandsættelse og ydermere udgifter til markedsføring hos mægleren, som nogle mæglere vil have upfront. Alt dette skal betales fra kontoen med det samme og bankerne lever ikke af at låne penge ud gratis. Tværtimod. Disse konti har desværre nogle høje renter og derfor vil en lang liggetid være bekostelig for dig. Derfor skal du vælge den rigtige mægler for så bliver huset solgt med det samme, alternativet kan vise sig at være bekosteligt.

Når du vælger mægler sørg for at afstem liggetiden inden I går i gang

Når du går i gang med at sælge din ejendom så sørg for at du og ejendomsmægleren er enige om den forventede liggetid inden I går i gang, for alternativet er at I kommer i konflikt senere hen. Nogle mennesker vælger at starte med en højere udbudspris for at se om ejendommen kan sælges dyrt med den risiko at den kommer til at ligge i lang tid. Andre vælger at lave udbudsprisen så lav som muligt for at få ejendommen skudt af i en fart. Ingen af delene er rigtige eller forkerte det hele afhænger af temperament, det vigtigste er dog at man er bekendt med hvilken strategi der er lagt inden man går i gang.

Ejendomsmægleren og dig skal også have den rette kemi

Et andet vigtigt aspekt af salget er at dig og mægleren har et godt professionelt forhold til hinanden for hvis I ikke klikker rent fagligt , så kommer det ikke til at fungere , for mægleren står I en situation hvor de skal hjælpe dig med et nyt stadie livet. Derudover er det oftest også den samme mægler som skal hjælpe dig med at købe din næste bolig som købemægler. Derfor så sørg for at du og mægleren kan godt sammen inden i træffer valget om at samarbejde med at sælge dit hus.

Kilde: https://www.danbolig.dk/butik/ebeltoft