Home BlogDet perfekte fliserens til dine fliser
Det perfekte fliserens til dine fliser

Det perfekte fliserens til dine fliser

Fliserens bruger du til at fjerne alger og mos på terrassen og andre belægninger. Se med her, hvordan du får fliserens i Århus, og hvad du skal gøre, når du har alger eller mos på terrassen.

Hvorfor skal jeg fjerne mos og alger fra min terrasse?

Der er flere måder, hvorpå du kan fjerne alger, mos og måske ligefrem flisepest. Flisepest kaldes også for lav eller likener. Det er en dobbeltorganisme, som består af svamp i en symbiose med grøn- og blågrønalge. Det sker ikke så ofte, hvis terrassen ligger i fuld sol, men der er større risiko for flisepest, hvis din terrasse ligger i skyggen.

Flisepest er hvide plamager, der kan minde om en fugleklat. Det er ikke farligt eller en sygdom, men det ser grimt ud på fliserne. Det kan være nogle af årsagerne til, at du ønsker at rense dine fliser. Det kommer hurtigt til at se grimt og rodet ud, hvis der vokser ukrudt og mos frem mellem fliserne.

Hvordan renser jeg mine fliser?

Hvis du skal rense dine fliser, men ikke for flisepest, er fliserens en oplagt mulighed. Det vil hjælpe dig med at fjerne mos, alger og lignende. Det er med til at holde dine fliser pæne. Du kan enten gøre det selv, men du kan også nemt få hjælp til det af professionelle, der hjælper dig med det perfekte og bedste fliserens i Århus til dine fliser. Fliserne imprægneres, hvilket giver dem en langvarig beskyttelse mod mos.

Du skal huske at vedligeholde dine fliser for det bedste resultat, så du ikke ender samme sted igen.

Hvis dine fliser har flisepest, kan du bruge flisepestrens. Det er meget effektivt. Det er et kemisk produkt, så du skal være forsigtig og læse etikken grundigt inden brug. Det kan dog være det bedste middel, der findes. Området skal først vandes, og så skal du påføre fliserens og vand. Du kan blandingsforholdet på etiketten. Fliserenset skal have lov til at virke i 20-30 minutter, og så skal fliserne igen skylles med vand. Efterfølgende skurer du dem med en stiv børste. Så skulle dine fliser gerne være så gode som nye.

Det er helt op til dig, om du vil gøre det selv, eller om du helst vil have hjælp til det af en professionel. Det kan være rart at få hjælp, da man så er sikker på, at arbejdet gøres ordentligt.