Home BlogDin seng er en vigtig del af livet
Din seng er en vigtig del af livet

Din seng er en vigtig del af livet

Vi sover cirka en tredjedel af vores liv, og en god søvn er derfor en af de vigtigste dele af livet. Skal man derfor ud og investere i en ny dobbeltseng til soveværelset, så er der en række egenskaber, man bør overveje.

 

Før man vælger den nye seng, er det eksempelvis en god idé at lægge vægt på ens egen krop. Her handler det om at vide, om man har en tendens til at sove uroligt, eller om man sover ganske stille om natten.

 

Derudover bør man selvfølgelig overveje, om man lider af forskellige skader eksempelvis i ryggen eller nakken. Her er det ikke kun sengen, man skal overveje, men også den rigtige pude. Herunder kan du læse mere om, hvad der er værd at overveje, når du skal købe en ny dobbeltseng.

 

At finde den rette seng kan være lidt af en videnskab

Søvn har stor betydning for, hvordan vi klarer os i hverdagen. En dårlig søvn kan betyde koncentrationsbesvær, udmattethed, dårligt humør og endda på længere sigt skader i ryggen. Derfor at det meget vigtigt, at man overvejer sit køb af dobbeltseng grundigt, og herunder især hvilken madras, man skal have.

 

Der findes mange gode råd til, hvordan man vælger den rigtige seng og specielt den rigtige madras. Disse råd kan være en god idé at følge, da det netop er madrassen, der er en af de vigtigste egenskaber ved sengen. Hvilken madras, man skal vælge, afhænger meget af ens vægt. Derfor kan det være svært at vide, hvilken madras der lige netop passer til ens kropsvægt. Sover man sammen med en partner, kan det endda være tilfældet, at man ikke skal have den samme madras i sengen, da forskellige kroppe kan have forskellige behov for madrasser.

 

Vælg den rigtige pude til dobbeltsengen

Det handler ikke kun om sengen i sig selv. Har man den rigtige seng, men den helt forkerte pude, så er arbejdet nærmest spildt. At have den rigtige pude har nemlig lige så stor betydning for ens søvn, og den forkerte pude kan være med til at give skader i nakken.

 

Det kan her være en god idé at vælge en ergonomisk pude, der på behagelig vis støtter nakken, så den ikke hviler i en forkert position. Det handler også om, hvordan man sover. Sover man eksempelvis på ryggen, skal man have en lavere pude, end hvis man sover på en af siderne.

 

Brug lidt ekstra på kvalitet

Når man køber seng, så skal den helst holde i mange år. Derfor er det en god idé at prioritere kvalitet og ikke købe en billig seng. De billige senge er højst sandsynligt lavet af dårlige materialer, der hurtigt forfalder og mister kvaliteten, så de ikke har den samme funktion, som da du købte den.

 

Derfor er det en god idé at tænkte sit køb af dobbeltseng som noget langvarigt, så man ikke efter kort tid ender med at sove i en forfalden seng, der er belastende for kroppen og søvnen.