Home BlogDriver du flere virksomheder? Benyt dig af en bogholder og slip for at knokle med det selv
Driver du flere virksomheder? Benyt dig af en bogholder og slip for at knokle med det selv

Driver du flere virksomheder? Benyt dig af en bogholder og slip for at knokle med det selv

Så kan det være meget uoverskueligt selv at skulle stå for regnskabet ved dem alle. Det vil kræve meget tid og energi fra dig, hvis du selv skal lave regnskab for flere virksomheder, hvis det ikke er her du har dine evner. Vi skal alle gøre det, vi er bedst til, og hvis du lige nu har gang i flere virksomheder som gør det godt, så er du uden tvivl dygtig til at drive virksomheder. Så bør du koncentrere dig om, at passe dine virksomheder godt og lade andre klare regnskabet.

Synes du det er dyrt at benytte sig af en bogholder?

Det koster selvfølgelig penge at benytte sig af andre ydelser. Det er klart, at det også gælder for en bogholder. Til gengæld slipper du for at bruge tiden på det. Du kan endda i stedet bruge tiden på, at arbejde med nogle af de ting du tjener penge på. Så i stedet for selv at lave regnskabet, så tjener du pengene ind til bogholderens løn. En bogholder vil højest sandsynligt heller ikke skulle bruge så mange timer på, at lave dit regnskab som du selv skal. Da din bogholder er udannet til det og formentligt holder af, at lave regnskab og vi er alle bare hurtigere til de opgaver vi rent faktisk kan lide at lave. Også dette gælder for din bogholder. Så selvom en bogholder er en ekstra udgift lige nu og her, så vil du med stor sandsynlighed synes det er både penge og tid sparet i den anden ende.

Hvorfor vælge en bogholder til hele året fremfor en kort før deadline?

Hvis du lige nu selv laver dit regnskab og kun får hjælp kort op til deadline, så kan du risikere at din bogholder til bruge ekstra mange resurser. Resurser på at finde de fejl du kan have lavet i løbet af året eller hvis der er noget der ikke går op. Så kan det tage ekstra lang tid at sidde og finde frem til hvad der er gået galt. Fremfor hvis det var din bogholder der havde lavet hele regnskabet, så ville du have sparet mange kræfter de seneste mange måneder og undgå en stor regning op til aflevering af regnskabet. Der er derfor mange fordele ved at benytte sig af en fast bogholder. Udover at de er vanvittigt dygtige til, at lave regnskab, så slipper du også selv for at skulle knokle med det. Du bruger i stedet din tid på det du synes er bedst.

Undgå ondt i maven over dit regnskab

Hvis du i dag har ondt i maven når du skal aflevere dit regnskab, så bør du virkelig overveje om ikke det er bedre at betale sig fra den opgave. Man kan betale sig fra mange ting og man skal selvfølgelig ikke betale sig fra det hele. Så kan det i hvert fald være svært at tjene nok penge til, at udbetale løn til sig selv. Men man bør ikke have ondt i maven over nogen opgaver. De opgaver er det bedre at give til andre.