Home BlogEn psykolog kan hjælpe dig med at behandle stress
En psykolog kan hjælpe dig med at behandle stress

En psykolog kan hjælpe dig med at behandle stress

En psykolog kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der giver dig energi, og hvad der tager energi fra dig. Det er afgørende for, at du kan komme af med din stress.

Stress er en underlig størrelse. I små mængder er den gavnlig og var tidligere livsnødvendig, fordi den hjalp os med at skærpe vores sanser og præstere yderligere. Det var for eksempel smart, når folk i stenalderen havde en sabeltiger i hælene, og det er praktisk i dag, når du skal til eksamen eller er nødt til at cykle hurtigt for at nå noget.

I større mængder og over længere tid bliver stress dog usundt. Det er særligt, hvis du er stresset, uden at du ved, hvornår der kommer en ende på det. Du kan godt klare at være stresset i længere tid, hvis du ved, hvornår det ender, og at du derefter kan stresse af igen.

Hvis du har været stresset i længere tid, kan det være svært for dig at komme ud af det selv. I så fald kan du have brug for en psykolog til at hjælpe dig. Det kan for eksempel være den privatpraktiserende psykolog Susanne Hagel-Azeem. Hun har stor erfaring med at arbejde med personer med stress og kan derfor hjælpe dig med, hvordan du slipper af med det igen. Du kan læse mere om hende på https://www.psykologenikbh.dk.

Neuropsykolog kan hjælpe dig med at få styr på dine prioriteringer

Når du er stresset i længere tid, handler det ofte om, at du finder ud af, hvad der giver dig energi at bruge tid på, og hvad der tager din energi. Hvis du ikke er stresset, ved du sikkert godt, hvad det er, men hvis du er stresset, kan det være sværere for dig at gennemskue.

Der kan det være en stor hjælp for dig at gå hos en psykolog. Her kan I tale om det, som du gerne vil have fokus på. Det kan være, at det er vigtigt for dig, at du snart kan vende tilbage til dit arbejde, at du gerne vil have hjælp til, hvordan du kan være mest muligt for din partner og dine børn eller noget helt tredje.

Lær symptomerne på stress at kende

Når du er stresset, er det også vigtigt, at du finder ud af, hvordan symptomerne på stress viser sig hos dig. Det er nemlig forskelligt fra person til person, hvordan det påvirker krop og sind at være stresset. Det er derfor vigtigt, at du kender dine egne symptomer på stress, så du kan nå at sætte farten ned i tide og få slappet af, inden det er for sent.

Almindelige symptomer på stress kan for eksempel være, at du har svært ved at sove, at du får problemer med fordøjelsen, at dit humør ændrer sig eller svinger meget, at du får en dårligere hukommelse, at du får muskelspændinger, svedeture eller hjertebanken.

Der er altså god grund til, at du får en psykolog til at hjælpe dig med at komme af med din stress. Så vil du ikke længere være hæmmet af den, og du kan begynde at leve et mere normalt liv igen.