Home BlogFå hjælp i din alkoholbehandling med antabus
Få hjælp i din alkoholbehandling med antabus

Få hjælp i din alkoholbehandling med antabus

Der kan være rigtig mange fordele ved at stoppe sig alkoholmisbrug, og disse fordele kan være af både fysisk og psykisk karakter. Til tider kan det under en afvænning dog være svært at huske, hvorfor man egentlig ønsker at leve uden alkohol. Det er i sådanne situationer, at langt de fleste falder tilbage i et liv med alkohol, hvilket de angrer dybt bagefter.

 

I sådanne situationer kan en medicin såsom antabus være en kæmpe hjælp. Antabus er medicin mod alkoholmisbrug, der indeholder et stof, der hindrer nogle af trinene i nedbrydningen af alkohol. Hvis du indtager alkohol, mens du er på antabus, ender du derfor med en koncentreret mængde af stoffet acetaldehyd, hvilket mere eller mindre svarer til rigtig slemme tømmermænd.

 

En svag reaktion på dette kan medføre hovedpine, svimmelhed, øget blodtryk, og kast og opkastfornemmelser samt en masse andre ubehagelige følger. Ved mere alkohol kan der fog ske en kraftigere reaktion, og en stærk reaktion kan inkludere besvimelse med mere, som du dog vil blive informeret om. Før du begynder at tage antabus.

 

Reaktionstiden på antabus er overraskende kort, hvilket betyder at du allerede omkring minutter efter at have indtaget alkohol vil begynde at mærke følgerne. Antabus er omvendt først ude af kroppen 14 dage efter den sidste tablet, hvilket medvirker til, at man ikke bare lige pludselig vender på en tallerken og ikke ønsker at være på antabus længere.

Sådan får du fat i antabus

Antabus bør ikke være det første eller eneste trin i din alkoholafvænning. Det kan dog virke rigtig godt som supplement og til at holde hjernen fra alkohol, fordi man godt ved, at det kan have ubehagelige følger.

Antabus kan købes i håndkøb ved langt de fleste apoteker, og du kan få det udleveret efter en snak med en læge eller en misbrugsekspert på et alkoholcenter. Det vil være langt den bedste måde at komme i besiddelse af antabus, da du efter en snak med en ekspert forhåbentlig er fuldstændig indforstået med de følger, der kan være ved at tage antabus, samt hvad man bestemt ikke bør gøre.

 

For eksempel kan antabus have en dårlig effekt sammen med andre medikamenter, og det er derfor vigtigt, at du informerer din læge om din brug af antabus, selvom det kan være pinligt.

Bliv psykisk stærk

Du bør ikke leve med antabus i kroppen resten af dine dage bare for at forebygge et tilbagefald. Medicinen kan du være med til at lægge en distance mellem dig og alkohol, så du ikke falder tilbage lige med det samme, da du ved, at der vil være enormt fysisk ubehageligt.

 

Når først der tidsmæssigt samt både fysisk og psykisk er blevet lagt en distance mellem dig og flaskerne, er det dog vigtigt, at du også forsøger at lægge antabus på hylden. Det virker nemlig mest af alt som en form for krykke, du kan støtte dig til. Når du engang er kommet så langt væk fra dit misbrug, at du kan se alle de positive aspekter ved et liv uden alkohol, er det dog på tide at smide krykken og gå på egne ben.

 

På den måde kan du nemlig også opbygge den psykiske styrke der skal til for konstant at sige nej til alkohol. Alkoholmisbrug er nemlig desværre ikke noget, man nogensinde ret kan smide fra sig. Det er en kronisk sygdom, som man dog kan tæmme. Hvis du er begyndt at tage antabus, kan det derfor være betryggende, at det ikke nødvendigvis er endestationen, men at du også kan få lov til at tage ansvar for dit eget liv.