Home BlogFind de rigtige håndværker til dit renoveringsprojekt
Find de rigtige håndværker til dit renoveringsprojekt

Find de rigtige håndværker til dit renoveringsprojekt

Renoveringsprojekter kan være omfattende, tidskrævende og omkostningstunge. Det er derfor vigtigt at finde de rigtige håndværkere til projektet, så opgaven udføres så gnidningsfrit og billigt som muligt, samtidig med at kvaliteten er i orden. Dette kan sikres ved at finde håndværkere lokalt, indhente flere tilbud, have fokus på kvaliteten samt vælge en samleløsning. Læs meget mere om dette nedenfor.

Find håndværkere lokalt

Det kan være en fordel at vælge håndværkere fra dit lokalområde. For det første kan de være nemmere at opnå kontakt til og de vil typisk være hurtigere til at afgive tilbud end håndværksgrupper der skal indhentes længere væk fra. Foruden det nemme element er der også nogle miljømæssige og kvalitetsmæssige fordele. Det skåner miljøet at firmaet ikke skal tage så langt rent geografisk, og ligeledes vil lokalhåndværkere være meget kvalitetsbevidste, for at opbygge eller sikre et godt omdømme og dermed deres eksistensgrundlag i lokalområdet. De er her mere sårbare for udsving.

Indhent flere tilbud

Når du skal indhente tilbud fra håndværkere, er det en god idé at indhente tilbud fra flere forskellige. Indhent fx 3 tilbud fra samme håndværksgruppe, for at kunne sammenligne priser og sikre dig selv et godt sammenligningsgrundlag i forhold til pris og kvalitet. Hvis man ikke i forvejen har noget forudgående kendskab til håndværk og priser kan det nemlig være svært at vurdere om en pris er høj eller lav, og du skal derfor have noget at sammenligne med.

Sørg for at kvaliteten er i top

Det er vigtigt at de håndværkere du vælger vægter kvalitet højt. Sæt dig ind i materialevalg og kvaliteten af disse. Derudover er det en god idé at vælge autoriserede håndværkere af sikkerhedsmæssige årsager. Især inden for el kan det godt betale sig at anvende en elinstallatør til større el projekter. Læs mere her. En elinstallatør er uddannet til at kunne udføre og godkende el projekter af kompleks karakter. Foruden elinstallatør skal andre håndværksgrupper også helst være uddannede og autoriserede for at sikre dig den højeste kvalitet.

Vælg en samleløsning

Det kan være fordelagtigt at vælge en samleløsning når du skal forestå en større renovering. Ellers er det nemt at miste overblikket over håndværkere og arbejdsgange. Du kan her med fordel kontakte en entreprenør der kan stå for hele projektet og selv hyrer håndværkere ind på projektet. På samme vis som ved hver håndværksgruppe, kan du indhente flere tilbud fra forskellige entreprenører og sammenligne priserne.