Home BlogFind det rette skærebræt til kødudskæringer, grøntsager og andet
Find det rette skærebræt til kødudskæringer, grøntsager og andet

Find det rette skærebræt til kødudskæringer, grøntsager og andet

Skærebrætter kan købes i mange forskellige designs og prisklasser. Det er dog ikke kun selve designet, der har indflydelse på brugen af skærebrættet. Det er også meget relevant, hvilket materiale det er lavet af i forhold til brugen. Du kan sagtens få et billigt og meget let skærebræt. Disse er rigtig fine til de lettere råvarer såsom udskæringer af grøntsager, der netop ikke vejer så meget.

Skal du have skåret en stor steg ud, eller et stort brød, så vild et være en klar fordel at vælge et tungere skærebræt, da disse står bedre og mere stabilt på bordet, når du eksempelvis skærer kødet ud. Med et tyndt og let skærebræt, ville du kunne være så uheldig, at skærebrættet rykker sig under udskæringen, hvilket ikke er særlig optimalt, hvis man er i færd med at bruge en skarp kniv.

Omvendt kan de tunge skærebrætter sagtens bruges til de lette ting såsom grøntsager. Det er dog ikke en nødvendighed, at de er af et tungere materiale til dette brug. Det anbefales, at man har flere skærebrætter, der holdes adskilt. Det vil være god køkkenhygiejne at have et bestemt skærebræt, som kun anvendes til råt kød. Derved undgår du at få bakterier på dine friske grøntsager, hvilket ellers kan give nogle sundhedsmæssige udfordringer.

Her er en liste over mærker, der designer skærebrætter af god kvalitet:

  • Stelton Skærebræt
  • Eva Solo Skærebræt
  • Joseph Joseph Skærebræt
  • House Doctor Skærebræt
  • Rig-Tig Skærebræt
  • Der findes dog også flere gode kvalitetsmærker

Hvert mærke har sin egen stil, så her kan du vælge et skærebræt, der passer ind i stilen i dit hjem. Er du til minimalistisk design, så kan du prøve at tjekke op på skærebrætter fra Rig-Tig by Stelton. De er især populære for deres Rig-Tig Skærebræt 3 dele, hvor man kan få flere skærebrætter med simpelt design i samme pakke.

Eva Solo skærebrætter har et meget luksuriøst design, som passer godt ind i det moderne køkken. Eva Solo har lige som Rig-Tig designet et pakke med tre skærebrætter, der hedder Eva Trio skærebræt. Er du til fest og farver, så prøv at kigge efter Joseph Joseph skærebrætter. Der kan du få et skærebræt med farverigt spil, der pryder køkkenet som et maleri.

Kan du godt lide det klassiske look, så gå efter Stelton skærebrætter, der laver simple og elegante skærebrætter. Vender du blikket mod House Doctor skærebrætter, så finder du yderst luksuriøse skærebrætter med deres helt unikke design, som du ikke finder andre steder.

Materialet på skærebrættet har meget at sige

Vægten og fleksibiliteten på skærebrættet er ret afgørende for brugen af det. Er det af let plastik, fungerer det fint til lette madvarer. Skal du skære kød, vil det være en fordel at vælge et af træ eller marmor. Marmor skærebræt er blandt andet et populært produkt under mærket House Doctor. De gode, tunge skærebrætter i træ findes blandt andet hos mærkerne Stelton og Eva Solo. Se mere på ved at klikke ind på https://www.nicebuy.dk/shop/171-skaerebraetter/.