Home BlogGiv dit barn det bedste – Økologisk børnetøj
Giv dit barn det bedste – Økologisk børnetøj

Giv dit barn det bedste – Økologisk børnetøj

De fleste vil rigtig gerne give deres børn det bedste, men til tider kan det blive uoverskueligt for selv den bedste forælder, hvilke farer, der egentlig lurer derude. I et land som Danmark er vi dog heldige med, at farerne er forholdsvist få. Desværre hører vi dog også i stigende grad om uvelkomne hormoner i børnelegetøj, parfumerede sæber, der kan ende med at give udslæt og selvfølgelig børnetøj, der er lavet umoralsk og med store dele plastik.

 

Særligt børnetøjet er der nu kommet en løsning på, hvis man befinder sig på det danske marked. Det er nemlig blevet muligt at købet økologisk børnetøj på det danske marked, og det er rigtig glædeligt for dem, der gerne vil give deres børn det bedste og det mindst sundhedsskadelige.

Pas på miljøet med garderoben

Når det kommer til økologisk børnetøj, er en øget sundhed og mindsket risiko dog ikke det eneste, der bør motivere. Der er også adskillige andre gode aspekter ved at klæde sit barn i økologisk børnetøj. For det første er det selvfølgelig mindre skadeligt for miljøet, i og med at det er økologisk. I modsætning til meget andet tøj, man kan finde rundt omkring i de danske børnetøjsbutikker, er økologisk børnetøj heller ikke lavet af små børn på en fabrik et sted i Bangladesh. Tværtimod er tøjet bæredygtigt på mere end en måde.

 

Det betyder desuden at tøjet udelukkende er lavet i naturlige materialer såsom uld. Det gør tøjet enormt komfortabelt at have på, og så er der ovenikøbet meget mere slidstærkt, end de plastik T-shirts og andet, der kan findes i de normale tøjbutikker. Det faktum at tøjet udelukkende består af økologisk uld åbner ydermere op for nogle interessante muligheder hvad angår design. Tøjet ligner nemlig ikke noget, man bare lige kunne have købt i den nærmeste børnetøjsbutik. Tværtimod har tøjet et lidt særegent men enormt sødt og uskyldigt udtryk som passer rigtig godt til de fleste børn, der ikke har noget imod at skille sig en smule ud.

Økologisk børnetøj er et marked i udvikling

Markedet for økologisk børnetøj i Danmark er dog desværre endnu ikke særligt stort. Langt de fleste virksomheder, der producerer og forhandler den slags, har derfor også stadig kun et ret småt udvalg. Derfor kan det også være svært at opbygge en hel garderobe bestående af økologisk børnetøj lavet i naturlige materialer og med moralen i behold. Man kan dog sagtens begynde at sætte den første hjørnesten til en mere bæredygtig og sund garderobe for både sig selv og børnene, og det kunne man jo med fordel gøre ved at købe sig noget økologisk børnetøj.

 

Som markedet udvider sig, vil du også have mulighed for at udbygge din egen og børnenes garderobe, og du vil bestemt ikke komme til at fortryde, at du allerede nu investerede i både familiens og jordens sundhed.