Home BlogGør noget ved dit hårtab
Gør noget ved dit hårtab

Gør noget ved dit hårtab

Hår er en del af det enkelte menneskes indentitet og derfor kan det være et stort problem hvis du pludselig begynder at lide af hårtab. Ifølge spørgeundersøgelser får mange mindre selvtillid og føler sig slet ikke som sig selv fordi håret falder af. Der kan være mange årsager til at du pludselig begynder at tabe håret. Derfor er det en god ide at reagere hurtigt og komme til lægen for at finde årsagen til det. Der findes forskellige behandlingsmuligheder alt efter hvad der skyldes dit hårtab.

Find årsagen til hårtabet 

I samarbejde med lægen prøver I at klarlægge hvad der kan være årsagen til at du pludselig taber en masse hår. Hårtab kan både være arverligt eller noget du pludselig lider af på grund af helbredsmæssige årsager. Det kan være at du har været stresset i en længere periode eller har en ubalance i dine hormoner, hvilket også kan være med til at påvirke din hårvækst.

Lægen vil typisk starte med at lave udelukkelsesmetoden, så du i første omgang bliver undersøgt med henblik på autoimmune sygdomme. Hvis det ikke er nemt at finde en årsag, så kan du prøve i første gang at tage kosttilskud til håret, da årsagen også kan skyldes vitaminmangel i en eller anden grad. 

Hvis du er nysgerrig kan du tage hårtesten

Hvis du ikke kan få en specifik årsag til dit hårtab nu og her, så kan du for nysgerrighedens skyld prøve at tage en online hårtest. Her skal du besvare en række spørgsmål bl.a. angående forløbet med dit hårtab samt om dit generelle helbred, hvorved der vil komme en konklusion ud fra dine svar. Da hårtab går de fleste rigtig meget på, er folk villige til at prøve hvad som helst for at finde ud af hvorfor de pludselig lider af det. Du kan være heldig at hårtesten kan give dig ro i sindet eller give dig nogle gode råd til at komme hårtabet til livs. 

Behandling af hårtab

Der findes forskellige måder at kunne behandle hårtab på. Hvis der ikke kan findes en decideret årsag og dermed en behandling, der hundred procent vil afhjælpe problemet, så findes der heldigvis andre metoder til at få håret tilbage på. De mest anvendte behandlingsformer er hårtransplantation, Scalp Micro Pigmentation samt Platelet-Rich Plasma. Hvilken behandling der er den rette for dig kommer bl.a. an på hvor du ønsker hår. Hårtransplantation er f.eks. god hvis du ønsker håret tilbage i tynde områder, imens Scalp Mico Pigmentation vil være god for dig hvis du ønsker at skjule et større område med hår. 

Gør noget selv

I stedet for at se håret falde af lidt ad gangen, er det en god ide at reagere i tide så du forhåbentligt har en chance for at kunne redde noget af dit hår. Der findes forskellige tilskud du bl.a. kan prøve for at styrke dit hår således, at du er sikker på at håret får alt den næring, som håret har behov for. Et hairboost er med til at du kan få dit hår tilbage eller i hvert fald en indsats du kan prøve for at bevare et sundt hår. På internettet kan du læse om forskellige produkter som folk anbefaler.

Du er ikke den eneste som har stået i en sårbar situation at miste håret pludseligt. Du kan finde grupper online og komme i kontakt med folk, der ved præcis hvordan du har det. Det kan give en form for trøst at have kontakt med andre der forstår dit problem og følelser omkring hårtabet.