Home BlogHæve sænkeborde
Hæve sænkeborde

Hæve sænkeborde

Sidder du dårligt på kontoret? Får du ofte ondt i ryggen efter en lang dag ved skrivebordet? Måske bør du tage et kig på hæve sænke skriveborde, som gør det nemt at arbejde i forskellige stillinger i løbet af en dag. Har du eksempelvis et ønske om at stå op og stadig have mulighed for at skrive på computeren? Så er der i hvert fald ingen tvivl om, at et hæve sænkebord er det rette for dig.

Et ergonomisk korrekt kontor

For at sidde ergonomisk korrekt ved skrivebordet, skal du have plads på skrivebordet til at hvile dine arme. Dette betyder at dine skuldre også er afslappede, når du bruger dit tastatur. På den måde forebygger du skulderskader. Derudover er det naturligvis også vigtigt, at din kontorstol passer til dig, når du sidder ned. Du skal kunne nå gulvet med fødderne. Desuden skal ryglænet være let skrånende, så du opnår den bedste støtte i lænden.

Et bord der gør kontorlivet sjovere

Hæve sænkeborde er med til at sikre, at du sidder ergonomisk korrekt på kontoret. Det vil sige, at du forebygger arbejdsskader. Måske tænker du ikke så meget over risikoen for arbejdsskader, hvis du sidder på et kontor. Der er dog stor risiko for at få en skulderskade eller rygskade, hvis du hver dag sidder forkert på arbejdet. Komfort på arbejdspladsen betyder meget for din koncentration. Desuden kan du også få ekstra motion, hvis du beslutter dig for at stå op i noget af arbejdstiden. Mange har for vane at nøjes med at trille på kontorstolen, når de bevæger sig på arbejdet. Hvis du allerede står op og arbejder, kommer du sikkert også til at gå mere rundt i løbet af dagen. Det skaber afveksling og er med til at sikre en god koncentration.

Det bør du se efter, når du køber et hæve sænkebord

Der er en række ekstra ting, man skal være opmærksom på, når man køber et hæve sænkebord fremfor et ganske almindeligt skrivebord. Det giver sig selv at man skal være særligt opmærksom på kvaliteten af et bord, der har en motor. Man skal sikre sig at hæve sænkebordet er lige stabilt uanset hvor højt det er hævet. Derudover skal du være sikker på, at bordet kan bruges i alle højder og at det kan hæves til netop de niveauer, du får brug for. Det er også vigtigt at være opmærksom på, om bordet er dækket af en garanti. Hvis dit bords motor pludselig går i stykker, er en langvarig garanti uundværlig. Desuden er der et krav om, at alle hæve sænkeborde har det såkaldte CE-mærke. Hvis du ser et hæve sænkebord med CE-mærket betyder det, at det overholder en lang række krav. Derfor er dette mærke det allervigtigste at kigge efter, når du leder efter det rigtige skrivebord til kontoret. Udover disse specifikke krav, du bør have til et hæve sænkebord, skal du naturligvis også huske din sunde fornuft. Du skal eksempel også være opmærksom på, at bordets kvalitet og pris matcher hinanden.