Home BlogHvor finder man kærligheden i et moderne samfund?
Hvor finder man kærligheden i et moderne samfund?

Hvor finder man kærligheden i et moderne samfund?

Tiden har ændret sig en del fra da vores bedsteforældre fandt hinanden ved et tilfældigt møde på gaden, gennem fællesvenner eller som kollegaer. Vi lever i dag i en verden der er meget mindre afhængig af face-to-face interaktioner, og med internettet gjort til hvermandseje, er der ikke gået mange dage før internet dating er opstået i kølvandet på den.

I vores bedsteforældres tid var der intet underligt over, at man blev stoppet på gaden og givet komplimenter, eller den flinke kassedame spurgte om ens nummer. Sandsynligheden for at det ville ske i dag er meget lille. Men hvordan finder man så kærlighed? For efterspørgslen efter lige præcis dette, er jo ikke blevet mindre. Måske nærmere tværtimod. I et samfund med højere skilsmisseprocenter end nogensinde og hvor arrangerede ægteskaber og heteronormative kønsroller helt er taget af dagsordenen, er søgen efter den ægte kærlighed nok større end nogensinde.

 

Udnyt teknologien

Online dating er i forhold til mere traditionel dating, et ekstremt nyt koncept, og vi er derfor med til at forme de uskrevne regler der skal blive til dets fundament. Hvor lang tid venter man før man svare? Hvilke emojis er de rigtige at sende? Hvornår kan man forslå at mødes?

Der findes endnu ikke et rigtig eller forkert svag, da man med online dating har bevæget sig ind på terræn der endnu ikke er sat i sten. På den måde kan man få noget spænding tilbage i sit måske lidt stillestående datingliv, ved at prøve den digitale dating verden af.

Trods online datings unge alder, har datingmetoden hurtig fået succes, og der eksistere i dag flere hundrede forskellige dating apps og dating sidder, så for en person der måske er nyligt single, kan de mange valgmuligheder godt virke overvældende. Så er det heldigt at der eksisterer sider som datingpiloten, der gør det nemt for dig at få overblik over de mange forskellige dating apps/sider, og andre brugers meninger og anmeldelser om disse. Når man afprøver online dating er det jo heller ikke kun vigtigt at man finder kærligheden, men brugerfladen og designet af siden/appen er også en stor faktor i ens oplevelsen af det teknologiske datingværktøj.

 

Tag det tilbage til rødderne

 

Søger du en partner der ikke er bange for at blive udfordret, så kan denne metode være rigtig god for dig. Hvem siger egentlig at vi skal finde nye spændende måder at date på? Vores bedsteforældre fandt sammen, og det samme gjorde deres bedsteforældre, så deres metode må jo have virket.

Som tidligere nævnt lever vi i dag i et meget mindre fællesskabsorienteret samfund, og er i stedet blevet meget individualiserede. Man kan altså argumentere for at vi i vores afvegen fra det fællesskabsorienterede, har mistet det meget vigtige sociale aspekt der følger med at være menneske.

Leder du derfor efter en partner der synes brydningen af normer er spændende frem for fremmede, så tag da dine bedsteforældres eksempler i brug. Stop en person du synes er interessant på gaden og spørg om deres nummer. Hvis nogen sidder alene i en cafe, så spørg om du må sætte dig sammen med dem. På den måde kan du skabe nye relationer via metoder der er blevet brugt af mennesker før os, til langt tilbage i tiden.

Hvis man selv åbner op for samtale, er folk ofte meget mere åbne for en snak en de måske endda selv lige tror, og det vil være en god og anderledes historie at fortælle de børn i måske får sammen en dag. Hvem ved, måske kan det også give dem modet til at sige deres tanker højt, og gribe den chance der ellers ville have forbi passeret dem?