Home BlogKan det bedst betale sig at bruge taletidskort?
Kan det bedst betale sig at bruge taletidskort?

Kan det bedst betale sig at bruge taletidskort?

Hvad kan bedst betale sig taletidskort eller abonnement? Mange vælger at have et abonnement, men har du et lille mobilforbrug kan det bedst betale sig med et taletidskort.

Grunden til at de fleste vælger et abonnement er, at de fleste teleselskaber samler tale, data, MMS og SMS til lave priser. Spørgsmålet er så om du får brugt det hele eller ej, hvis du ikke bruger hele pakken og betaler 100-200 kroner for meget om måneden, måske endda mere, er en samlet pakke lige pludseligt ikke billigt.

Hvem er brugeren?

En god idé er også, at se på, hvem det er brugeren af telefonen er, er det de helt små i husstanden, der skal have sin første mobil? Eller oldemor der ikke har den store tekniske snilde?

Hvis det er til de små er det begrænset, hvor meget telefoni de bruger, dette er som regel en løsning så de kan få fat på mor eller far, eller omvendt. Er det til den ældre generation, er brugen af data begrænset og i disse to tilfælde er valget af et abonnement mildest talt en overdrivelse.

Køb taletidskort og spar penge, når nødvendigheden for pakkeløsninger ikke er der. Du skal starte ud med, at købe en startpakke og der vil der generelt altid være en eller anden form for mængde forbrug i pakken og du kan altid selv tanke op når behovet opstår.

En god idé er at sammenligne priser, både hos de forskellige udbydere og på både taletidskort og abonnement. Så er du sikret at få den løsning der passer bedst til dit behov og økonomi.

Hvornår er det mest hensigtsmæssigt at benytte sig af taletidskort?

Med et abonnement, betaler du en fast pris månedligt, uanset hvor lidt eller hvor meget af din pakke du benytter dig af, hvor du med et taletidskort betaler for præcis det du bruger, du slipper ydermere også for bindingsperioder og sure ekstraudgifter.

Der er også mulighed for, at købe taletidskort anonymt. Dette betyder at du ikke behøver at registrere dig eller vise ID når du køber din startpakke. På denne måde skal du dog i en fysisk butik for, at købe dit taletidskort. Hvis du skal ud og rejse i en længerevarende periode, er det fordelagtigt, at købe et taletidskort i udlandet. På denne måde slipper du for at skulle betale en tårnhøj telefonregning når du kommer hjem igen, og du slipper også for, at du lige pludselig ender i en situation, hvor din telefon bliver spærret grundet overforbrug. Samtidig kan du sætte en hensigtsmæssig grænse for dit forbrug og køber du lokalt, har du også sikret dig selv, imod at betale overpriser. Hvis du stadig er i tvivl, findes der mange forskellige guides og lister online, som sammenligner forskellige muligheder og udbydere, samt går de fleste helt i detaljen og benytter du dig af disse, bliver du bedre klædt på til, at træffe det helt rigtige valg og du får dermed muligheden for, at købe lige præcis den form for telefoni der passer bedst til dig og dine behov.