Home BlogPrivatleasing af ny bil – fordele og ulemper

Privatleasing af ny bil – fordele og ulemper

Når du står overfor at skulle have ny bil, så har du flere muligheder. Der er selvfølgelig muligheden for at finansiere et køb af ny bil gennem bilforhandleren, banken eller anden långiver.

Men flere og flere vælger faktisk også at privatleasing af ny bil, men er det en god ide?

Læs både for og imod her, samt find ud af hvad du skal være opmærksom på såfremt du vælger at benytte dig af privatleasing.

Skift bil oftere

En af de helt store fordele ved privatleasing er for mange, at de har “råd” til at skifte til en ny bil, oftere end de havde hvis de selv skulle købe den, men derudover er der også en lang række andre fordele, f.ek.s.:

  • Du kender din faste udgift hver måned i hele leasingperioden, såfremt du altså køre skadefri og overholder andre vilkår i kontrakten som f.eks. kilometertal.

  • Du slipper ofte med en lavere “udbetaling”/engangsydelse, end hvis du skulle købe bilen selv.

  • Du behøver ikke at tænke over hvornår eller om du skal sælge bilen, du kan blot aflevere den tilbage efter endt leasingperiode

  • Du skal ikke selv stå for garanti, service osv. Det er oftest inkluderet i leasingkontrakterne.

  • Du undgår at skulle optage et lån

Det kan være en dyr løsning

Alt efter din situation, og ikke mindst dit månedlige kørselsbehov, så kan det også være en dyr løsning for dig at lease. Kører du f.eks. rigtig mange km. hver dag, så kan det være du overskrider kontraktens aftalte km. og det kan ikke betale sig.

Andre ulemper ved privatleasing kan være, (men er ikke nødvendigvis):

  • Du skal helst kende, og kunne vurdere dit kørselsbehov for hele perioden, nogenlunde.

  • Det kan være dyrt at komme ud af leasingkontrakten igen.

  • En leasingkontrakt kan have faldgruber som kan koste dig dyrt hvis du ikke er opmærksom

  • Bilen er ikke din egen, og skal afleveres tilbage i god stand.

Det kan både være dyrt og billigt

Alt efter din individuelle situation kan det altså både være en billigere løsning, men også en dyrere løsning at benytte sig af privatleasing.

Det kræver derfor at du tager et grundigt kig på dit kørselsbehov, dit budget og din generelle situation.

Er du typen der alligevel ville skifte en købt bil ud efter få år, så er en leasing løsning nok en meget god ide, hvorimod hvis du er typen der kører i den samme bil i 10 år, så vil det altså være langt billigere at eje.

Det afhænger også af hvilken grad af økonomisk sikkerhed du gerne vil have, og om du har behov for at kende dit præcise budget og dine udgifter ind i fremtiden.