Home BlogSådan kan du skabe god kontakt til dit barn ved hjælp af legetøj
Sådan kan du skabe god kontakt til dit barn ved hjælp af legetøj

Sådan kan du skabe god kontakt til dit barn ved hjælp af legetøj

At være forældre er ikke en nem opgave. Der skal laves mad, der skal hentes fra fritidsaktiviteter og ikke mindst skal du stadig have overskud. Det gælder uanset, hvor lang en eftermiddag du har haft. Selvom det ikke er nemt, så er det alligevel dejligt at have børn, og derfor er det så vigtigt, at der er en god kontakt mellem barn og forældre.

Herunder kan du læse, hvordan du blandt andet kan skabe god kontakt med dit barn.

Giv dig hen til leg og spas

En måde, hvorpå du kan komme tættere på dit barn, er ved at lade barnet selv styre legen. Du skal dog være klar på at smide hæmningerne og kaste dig ud i det. Det er både sjovere for dig, men også dit barn, hvis du lever dig ind i legen.

Der findes næsten ikke noget bedre end at høre ens barn grine og hygge sig, når du griber legetøjet og putter en sjov stemme på.

Brug stimulerende legetøj

God kontakt kommer også ved god leg. Det kan derfor anbefales at finde stimulerende legetøj, så barnet virkelig får noget ud af at lege. Det kan eksempelvis være et boldbassin, hvor barnet kan træne sin motorik. Det kan dog også være indkøbslegesæt eller legetøjskøkkenelementer.

Her kan barnet i en tidlig alder få en fornemmelse af, hvordan det er, når mor handler, eller når far laver mad i køkkenet. Det er også med til at børn oftere spørger ind til, hvordan det fungerer når disse ting sker for mor og far, og her skabes der altså igen kontakt.

Find sjovt legetøj af god kvalitet, så dit barn kan få det bedste ud af legetid.

Lad dit barn lege med venner og spørg ind til det

Når dagen så er omme, og dit barn har leget med en ven, så spørg ind til legen. Dit barn vil helt sikkert nyde at fortælle med store armbevægelser. Ikke nok med at barnet også får udvidet de sociale kompetencer i forbindelse med legen med kammeraten, men det er også en mulighed for, at I kan tale om noget, som barnet har en klar referenceramme for.

Desuden kender du det måske selv, men det er rart at kunne fortælle om, hvad man har lavet i løbet af dagen. Spørg derfor ind til legen, hvilket legetøj der var sjovest og ikke mindst kammeraten. Du anerkender i dette tilfælde også dit barn, og han eller hun vil derfor føle sig værdsat og lyttet til.

Gem mobilen væk

Ja det er da hyggeligt lige at tage et billede af junior, men lad nu mobilen blive i lommen. Din søn eller datter vil helt sikkert nyde at se dit ansigt meget mere end bagsiden af din telefon.

Der findes flere undersøgelser, der peger på at et barn, der leger med legetøj, flere gange vil kigge op på forældrene for at få en form for bekræftelse. Hvis dit hoved er begravet i mobilen, så bliver barnet heller ikke anerkendt. Det er langt fra anbefalet, hvis man ønsker at skabe god kontakt til børnene.