Home BlogSådan kan du udnytte den ekstra plads i haven
Sådan kan du udnytte den ekstra plads i haven

Sådan kan du udnytte den ekstra plads i haven

De fleste mennesker drømmer om at ende i eget hus på et tidspunkt i deres liv. De fleste er mest interesseret i mere plads, tanken om at kunne starte en lille familie eller mere privatliv.

Noget af det fedeste ved at bo i eget hus er dog at få en have. Haven er ofte en eftertanke hos mange, men det er en fantastisk mulighed for hygge med familien, gæster og venner eller få gang i dine grønne fingre med nogle fine plantekasser.

Gør haven til et mødested for familien

Du bør udnytte alt den plads du har, og haven er et fantastisk sted at lave samlingsplads til alle. Forestil dig lange sommeraftner i baghaven sammen med din lille kernefamilie eller at fejre bryllupsdag eller rund fødselsdag med alle du har kær.

Dette kan baghaven bruges til. Det handler bare om at drage ordentlig nytte af den, og dette kan du finde hjælp til nedenfor.

4 måder til at gøre brug af haven – der er noget for hele familien

Det kan være svært at finde ud af, hvad man skal gøre med sådan et åbent rum, da mulighederne nærmest er uendelige. Men her kan du finde inspiration til, hvordan du udnytter pladsen bedst.

1. Byg en fin terrasse

Hvis du vil lave et fællesareal, som kan bruges til enhver lejlighed, så er det en terrasse, du skal have sat op. Terrassen er en god tilføjelse til baghaven.

I kan bruge den til grillaftener, som ekstra plads til gæster, til at sole jer på om sommeren og meget mere.

2. Begynd at plante i haven – start ud med plantekasser

Hvis du har grønne fingre – eller måske gerne vil prøve havearbejde af – så er det også bedst at starte i egen baghave. Her kan du lege med planter og jord, uden at nogen følger med.

Hvis du ikke er meget for at grave en del af græsplænen op, så kan du starte med et investere i nogle smukke og holdbare plantekasser.

Plantekasser kan bruges til alle former for planter, om så det er blomster, grøntsager, urter eller bær du vil plante.

3. Opstil et legeareal til børnene

Hvis du har børn, så kan du også lave baghaven om til deres private legeplads. Dette vil opmuntre dem til at bruge mere tid udenfor hvilket også automatisk vil trække dig med ud.

Denne form for leg er både fysisk godt for dem, men det vil også gøre dem mere fantasifulde.

4. Lav et romantisk hjørne til dig og din partner

Er du ikke meget til plantekasser eller gyngestativ, og er det bare dig og din partner, der skal bo i huset, så lav en romantisk hyggekrog i haven.

Du og din partner kan dedikere sådan et område til at snakke og tage afstand fra hverdagens stress.

Du har mange muligheder

Haven kan bruges til mange ting, det handler bare om at have fantasien til at gøre det til virkelighed.