Home BlogSådan overbeviser du andre om også at leve bæredygtigt
Sådan overbeviser du andre om også at leve bæredygtigt

Sådan overbeviser du andre om også at leve bæredygtigt

Når man selv er fuldstændig overbevist om sit valg og opsat på at ville fremme den grønne revolution, kan det være frustrerende konstant at skulle forklare, overbevise og diskutere sine motiver med folk, der ikke har samme holdning. Sandheden er dog ofte, at den største forskel ikke sker gennem diskussion, men dialog. Man skal være et forbillede og gøre den bæredygtige livsstil mere tilgængelig for andre.

Forklar i stedet for at belære

Det kan som klima-entusiast især være svært at være omkring medlemmer fra den ældre generation, der har et helt andet liv bag sig og ikke altid forstår de unges revolutionære tanker. Du kender helt sikkert det scenarie, hvor man pludselig er den eneste vegetar til en familiesammenkomst, hvor ingen af de andre familiemedlemmer kan relatere til ens klima-grunde. I denne sammenhæng er det utrolig vigtigt ikke at fordømme de ældre, men derimod at lytte til deres tanker og bekymringer. Forandring sker nemlig ikke ved at skændes, men ved at indgå i en sund og respektfuld dialog med hinanden. Ofte har de ældre blot brug for personlige forklaringer i stedet for uforståelige og ophedede paneldebatter i TV’et for at forstå, hvad der er på spil. Derudover kan man i sådanne situationer også selv prøve at gøre en forskel, idet man vælger selv at tage den mad med, som man vil spise. Dette er ikke blot en hjælp for værten, men det viser også overfor andre, at det ikke nødvendigvis behøver at være svært at leve bæredygtigt, vegetarisk eller lignende, og at man ikke behøver at gøre så stor en ting ud af det.

Zero waste

Noget, som mange klima-entusiaster nogle gange misforstår er, at det nogle gange måske er bedre at følge en zero waste livsstil, end en vegansk eller vegetarisk livsstil. Der er nemlig utrolig meget madspild verden over, hvilket fører til enorm forurening. Vi har en tendens til at smide mad ud, der sagtens stadigvæk ville kunne spises. Dette er dårligt for klimaet, og i en sådan situation ville det bedste være at se på det store billede i stedet for sin personlige diæt. Selvom man er klima-kæmper, er der således ikke noget galt med at spise nødder, der er pakket ind i plastik, hvis de ellers ville blive smidt ud, mens der heller ikke er noget galt med at spise kødrester, der ville være endt i skraldespanden. Du kan læse mere om zero waste og lade dig inspirere til, hvordan du kan overbevise andre om nem og effektiv bæredygtig livsstil her. Det er aldrig for sent at konvertere til det grønne og gøre bevægelsen mindre fremmed for andre.